Studenten - Stagebureau Sint Maarten | Curaçao

Robin Herrewijnen

Ik had het voor geen goud willen missen en kan het iedereen aanraden

Hoe gaat het nu met Robin Herrewijnen? In September 2007! heeft ze voor haar studie HRM, 5 maanden stage gelopen op Sint Maarten. 

Georgette was mijn stagebegeleidster en heeft er mede voor gezorgd dat ik de tijd van mijn leven heb gehad op het eiland. Het is inmiddels alweer 10 (!!!) jaar geleden en ik denk er nog steeds met een grote glimlach aan terug. De toffe mensen die ik ontmoet heb, de mooie en warme omgeving en de levenservaring die je op doet op zo’n jonge leeftijd aan de andere kant van de wereld. Ik had het voor geen goud willen missen en kan het iedereen aanraden.

Na mijn avontuur op Sint Maarten zijn er een hoop goede dingen gebeurd. De eerste: ik heb mijn studie afgemaakt. Mijn afstudeerstage heb ik (helaas) in Nederland gedaan. Op een fabriek in de Botlek, letterlijk onder de rook van Rotterdam. Dat is maar een klein contrast. Daar werkte ik op de HR afdeling en hield ik me voornamelijk bezig met de veiligheid en de bijbehorende trainingen van het personeel en de salarisadministratie. Het was een super leerzame tijd. En het afronden van je studie is sowieso iets waar je natuurlijk naartoe leeft.

Nadat ik mijn studie heb afgerond ben ik aan de slag gegaan als Jobhunter bij de Gemeente Rotterdam. Daar bemiddelde ik mensen in de bijstand naar een betaalde baan. Zowel aan de kant van de werkzoekende, als aan de kant van de werkgever actief. Je moet natuurlijk wel weten wie je ergens voorstelt en of diegene bij het bedrijf past. De combinatie hiervan maakte dat ik het bijna twee jaar lang prima naar mijn zin heb gehad en ik nu nog steeds leuk contact heb met mijn oude collega’s.

Terwijl ik bij de gemeente werkte, kwam ik op een festival een hoepel tegen. Met een wijntje op en fijne muziek op de achtergrond stond ik daar opeens te hoepelen. Ik was niet meer te stoppen! Ik moest ook zo’n goede handgemaakte hoelahoep voor volwassenen. Ik had hem binnen twee dagen in huis. Vanaf dat moment ging hij overal mee naartoe: naar het werk, het strand, het park, verjaardagsfeestjes. Overal was het een hit. Iedereen wilde het proberen en had lol. Ik ging lessen volgen en na een tijdje nam ik lessen over. Dit wilde ik ook doen, maar dan voor mezelf. Na een tijdje schreef ik me in bij de KVK. Robin Hoop was geboren. Vanaf dat moment heb ik super gave dingen meegemaakt. Op verschillende muziekfestivals door het hele land hoepelden we met het publiek. Samen met blogger Jennie from the blog heb ik een webshop met onze handgemaakte hoepels opgezet. Ik ben naar hoepelevents in Nederland, maar ook in Duitsland, Frankijk en Italië geweest om les te krijgen van de beste hoopers on earth. Samen met Jennie ben zijn we bij Gordon op tv geweest en inmiddels heb ik héél veel mensen leren hoepelen. Het is in juni 2018 alweer drie jaar geleden dat ik ontslag heb genomen bij de Gemeente Rotterdam. Ja, ik heb wel eens teruggedacht aan de 9 to 5, het ZZP’en is serieus hard werken. Maar van je hobby je werk mogen maken is toch wel een van de gaafste dingen die er zijn!

vorige studentalle studentenvolgende student