Studenten - Stagebureau Sint Maarten | Curaçao

Zusanna Leutscher

Ik kom gauw terug, Sint Maarten. Je hebt een speciaal plekje gekregen

Ga ik het weer doen? Was de vraag die in mijn hoofd rondspookte toen ik een keuze moest maken met betrekking tot het afstuderen. De keuze was snel gemaakt. Ik ga weer naar Sint Maarten! In 2014-2015 heb ik een half jaar doorgebracht op dit prachtige eiland en heb ik stage mogen lopen bij de overheid van Sint Maarten. Deze periode beviel zo goed, dat ik gekozen heb om voor de tweede keer naar Sint Maarten te gaan. Dit keer van januari 2016 tot juni 2016. Ditmaal had de reis een ietwat serieuzere strekking, ik ging mijn afstudeeronderzoek verrichten voor de Sociaal Economische Raad van Sint Maarten.

Na mijn stage bij de overheid van Sint Maarten, wilde ik toch iets in dezelfde kringen vinden om mijn onderzoek te verrichten. Zo hielp Stagebureau Sint Maarten me aan deze super afstudeerstage bij de Sociaal Economische Raad. Ik ging me verdiepen in het pensioensysteem van Sint Maarten en mocht hierop een adviesrapport uitbrengen. Ik had deze opdracht nooit in Nederland kunnen krijgen denk ik. Ik vond de kleinschaligheid op kantoor erg fijn, ik kreeg veel vrijheid om mijn onderzoek te verrichten en de begeleiding was erg fijn. Daarbij komt ook dat ik erg blij ben met het feit dat je met elk probleem terecht kunt bij Stagebureau Sint Maarten en ze je direct proberen te helpen. Je kan met alles bij ze terecht.

Ik woonde in het Stagehuis, waardoor je meteen al een grote groep mensen leert kennen. Maar het is ook fijn om de andere studenten die op het eiland verblijven te leren kennen. Er is een kennismakingsfeest georganiseerd door Stagebureau Sint Maarten met alle Nederlandse studenten, waardoor dit nog eens extra makkelijk wordt gemaakt. Dit was zonder meer weer een super mooie ervaring. Het weerzien met lokale vrienden op het eiland en nieuwe plekjes ontdekken en nieuwe vrienden maken.

Sint Maarten is voor mij een tweede thuis. Ondanks het harde werken aan mijn afstudeeronderzoek, was er uiteraard ook veel tijd voor leuke dingen.Met de 37 stranden die Sint Maarten telt, is de keuze snel gemaakt elk weekend. We gaan naar het strand! Ik ben nog steeds niet op alle 37 stranden geweest. Heerlijk eten, drinken en het eiland rondtoeren was een van de vele activiteiten die ik ondernam! Het verschil tussen de Franse en Nederlandse kant maakt het eiland nog eens extra uniek. De eerste keer dat ik een langere tijd op het eiland verbleef heb ik ook een tripje gemaakt naar Puerto Rico. Helaas kon dit niet tijdens mijn afstudeerperiode. Ik zou het zeker aanraden om eens te eiland hoppen (St Barts, Saba etc) of een ander uitstapje te maken zoals Puerto Rico.  Ik kom gauw terug, Sint Maarten! Je hebt een speciaal plekje gekregen.