bucketlist

St. Maarten bucketlist

5 maanden op een klein eiland als Sint Maarten. Genoeg tijd om alles te zien en te doen toch? Think again….! Nadat je bent aangekomen op Sint Maarten en je de eerste 2 weken hebt overbrugd, lijkt de tijd ineens te vliegen. Een planning maken is echt zo gek nog niet.

Je tijd op Sint Maarten kan lijken op een grote vakantie, maar er moet natuurlijk ook hard gewerkt worden. Je hebt waarschijnlijk een schema van school gekregen en om de zoveel tijd moet je stukken naar je begeleider op school sturen. Na een paar weken kom je er echter achter dat dat actieplan eigenlijk al 2 weken geleden ingeleverd had moeten worden en na 10 weken ben je nog niet begonnen met je onderzoeksplan. Andere stagiaires om je heen doen het niet veel beter. 3 of 4 weken achterstand wordt op een gegeven moment als normaal gezien en terwijl jij als ijverige student misschien zweert dat dit jou niet zal overkomen, ga je toch als snel inzien dat er ook een nadeel zit aan al die vrije dagen en leuke feestjes.

De tijd vliegt dus voorbij! Niet alleen voor je stage, maar ook voor al die plannen die je hebt voor in het weekend of als je een dagje extra vrij bent. Je zit immers 5 maanden op het eiland, werkt 40 uur in de week en na een lange werkweek denk je: ‘ dat uitstapje of die hike kunnen we ook wel naar volgende week verschuiven’. Voor de meeste studenten ziet een weekend er toch wel zo uit: Vrijdagavond naar een huisfeest (of je organiseert er zelf eentje) en hierna naar de Soggy Dollar Bar, op zaterdag uitslapen en naar het strand om nog verder te slapen en op zondag kun je iets anders doen, maar zijn de meeste studenten ook weer op het strand te vinden. 10 weken verder en nog steeds heb je dat fort nog niet bezocht, ben je nog steeds niet naar de top van Pic Paradis gelopen en ben je nog steeds niet op Saba geweest.

Maak dus een planning! Geef jezelf echter wel wat ruimte zodat er dingen verschoven kunnen kunnen, maar probeer je hiernaast wel aan de planning te houden. Wat wil je nog doen voordat je weg gaat en wat vind je het belangrijkste? Sint Maarten roept bij bijna alle studenten positieve emoties op als ze eenmaal weg zijn, maar veel studenten zullen echter nooit meer terugkomen op het eiland. Daarom kan een planning je helpen om de tijd die je nu hebt op het eiland optimaal te benutten en er alles uit te halen wat erin zit zodat jouw tijd op het eiland niet alleen leuk was, maar dat je kunt zeggen dat je ook echt alles hebt kunnen doen wat je graag wilde.

Tips

2 thoughts on “St. Maarten bucketlist

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.