Island Hopping

Island Hopping

Sint Maarten staat bekend om de vele mooie stranden, palmbomen, een bruisend uitgaansleven, duty free shoppen en Maho beach waar de vliegtuigen gevaarlijk dicht over je heen vliegen. Het lijkt alsof jouw tijd op Sint Maarten één grote vakantie is. Van collega’s die hier geboren zijn of al een paar jaar wonen hoor je wel “Sint Maarten is wel echt een klein eiland hoor!” maar je hebt het nog niet echt door totdat je steeds dichter bij de einddatum van je stage komt. Iedere week hetzelfde gaat op een gegeven moment toch vervelen, op den duur heb je ook wel alle mooie plekjes op het eiland gezien en je geniet niet meer van de zon en dat strand als voorheen. Arme jij!

Gelukkig is Sint Maarten omringt met andere eilanden waar jij naar hartelust opnieuw op ontdekking uit kan gaan en waar je nieuwe dingen kan proeven, zien en ervaren. We hebben de meest populaire bestemmingen onder studenten voor je op een rijtje gezet:

Saba

15 minuten vliegen vanaf Sint Maarten en je komt aan op de kortste commerciele landingsbaan ter wereld, op Juancho E. Yrausquin Airport. Volgens de ANWB nummer 10 op de meest gevaarlijke landingsbaan ter wereld. Sint Maarten staat op nummer 2 btw. Dit vulkanische eiland wordt bewoond ongeveer 1500 mensen en veel mensen leven van de toerisme. De meeste toeristen komen in de ochtend aan en gaan in de middag weer weg, maar er zijn diverse hotels waarin overnacht kan worden.

Verwacht geen zon en strand op Saba. Vaak wordt de top van de vulkaan, trouwens het hoogste punt van het Koninkrijk der Nederlanden, omringt door bewolking en dus is het beter om jezelf hierop in te stellen. Mocht de zon toch schijnen als je naar de top bent gehiked, dan ben jij één van de gelukkigen. Een andere activiteit op Saba die je kunt doen is duiken. Let wel op dat je hiervoor een PADI nodig hebt en meer duikervaring betekent betere duikplekjes. Handig om te weten om teleurstelling te voorkomen.

Anguilla

Kan het water nog blauwer en het strand nog witter dan dat van Sint Maarten? Ja! Anguilla, een eiland dat tot Engeland behoort ligt ten noorden van Sint Maarten en kan een leuke dagtrip zijn. Het eiland is vrij plat en het is niet zo’n bruisend leven op Sint Maarten, maar veel mensen gaan dan ook heen voor hun rust of om hun droom waar te maken, met dolfijnen zwemmen! Nu kun je op anguilla geen korting aanvragen omdat je daar geen ‘local’ bent, maar probeer het eens bij de bedrijven op Sint Maarten die dit soort activiteiten ook regelen op Anguilla. Via Stagebureau Sint Maarten kun je een kortingspas regelen die je korting garandeert bij een paar van dit soort bedrijven.

Puerto Rico

Je moet hier even iets langer voor vliegen, maar dan ben je wel op een eiland die alles biedt wat een vakantie succesvol maakt. Vergeet alleen je visum aanvraag niet! Dit Spaanstalige eiland heeft diverse shoppingmalls, erg handig voor de Nederlandse shopverslaafde student die niet aan haar verslaving kan voldoen op Sint Maarten, stranden die in de top staan van mooiste stranden ter wereld en regenwoud met grotten waar hikers en andere avonturiers hun hart kunnen ophalen. Voor dit eiland moet je echter toch wel een lang weekend uittrekken, want er is veel te doen, zien en proeven.

Veel geld en tijd over?

Als je portemonnee het aan kan en je hebt tijd vóór, tijdens of na je stage, breng dan een bezoek aan Cuba, Miami of New York. Veel studenten trekken hier toch wel een week voor uit en het is niet bepaald goedkoop, maar toch een ervaring die je niet snel zult vergeten.


Blut?

Tja, Sint Maarten is duur, dus de kans dat je blut bent na een paar maanden is erg groot. Wil je dan toch island hoppen? Rij dan met de auto net voorbij Oyster Pond en Baie Lucas. Hier vind je vier kleine eilandjes waar je gemakkelijk heen kunt lopen. Let wel op dat je goeie schoenen meeneemt die nat mogen worden en waar zee egels niet gemakkelijk doorheen prikken. Aangekomen op de eilandjes vind je tal van grote schelpen en dood koraal.

Bezienswaardigheden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.