netwerk

Netwerken!

Veel mensen vragen zich wel eens af of het leven op St. Maarten niet saai wordt. Het eiland is namelijk vrij klein en op den duur ken je alle mensen op het eiland toch wel? Het is daarom ook niet verwonderlijk dat veel studenten ervoor kiezen om een groter eiland te kiezen, zoals Curaçao.

Toch beseffen ze niet altijd dat een eiland als St. Maarten grote kansen biedt. Natuurlijk, het eiland is kleiner dan de ABC eilanden, maar dit kan ook juist in het voordeel werken, zeker als het op netwerken aankomt!

Netwerken wordt steeds meer gezien als een waardevol instrument dat kan worden ingezet wanneer je een sollicitatie wil bij een bedrijf, hulp nodig hebt voor een project op je werk en ga zo maar door. Mensen zijn vaak bereid andere mensen te helpen en dit wordt versterkt wanneer er een band tussen twee mensen is. Netwerken wordt in de toekomt ook steeds belangrijker voor een afstudeerder die op een overvolle arbeidsmarkt komt.

Netwerken

Je moet als het op netwerken aankomt, zelf ook een beetje assertief zijn en op mensen af durven stappen. Oefenen kan je helpen om hier steeds gemakkelijker in te worden. Toch hoef je niet constant te denken dat de persoon met wie je op dat moment een gesprek voert een goed persoon is om in je netwerklijstje te hebben voor later. St. Maartenaars doen ook alles op de ‘chill’ stand en mensen die het eiland bezoeken zullen zich ook in die stemming bevinden.

Doe er vooral niet te moeilijk over. Op St. Maarten leg je gemakkelijk contact met veel verschillende mensen die je uitnodigen voor feestjes, voor barbecues of voor een lunch. Laat het vooral op je afkomen, maar wees dus niet bang om zelf ook contact ment mensen te zoeken. Gelukkig zijn de meeste mensen erg open en vriendelijk en zeker weten dat jij na je stage veel diverse mensen in je Facebook en / of telefoonlijst hebt toegevoegd. Een tip: zorg wel dat je contact blijft houden met deze mensen. Netwerken gaat om het opbouwen van een relatie dus wees proactief in het onderhouden van de contacten die je hebt opgedaan.

Tips

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.